Μενού

Συμβουλές για βιομηχανίες κρεάτων & κρεαταγορές

Συμβουλές για βιομηχανίες κρεάτων & κρεαταγορές

Από την αίθουσα κοπής μέχρι το μαγείρεμα, είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε.

Ο σχολαστικός καθαρισμός ενός κρεοπωλείου είναι το Α και το Ω της επιχείρησης!

Επεξεργασίας Κρέατος…

Είτε είστε στην κατηγορία της ωμής, κατεψυγμένης ή μαγειρεμένης επεξεργασίας κρεάτων, η ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ποιότητα και την ασφάλεια του προϊόντος σας.

Γνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων που αντιμετωπίζετε στην επεξεργασία κρέατος ποικίλλουν, ανάλογα με το αν επεξεργάζεστε ωμά κρέατα, π.χ. τεμάχια κρέατος, κιμά, μηχανικά διαχωρισμένο κρέας (MSM) κατεψυγμένα κρέατα ή μαγειρεμένα κρέατα. Τα είδη επεξεργασμένου κρέατος (κόκκινα κρέατα, πουλερικά, κυνήγι κ.λπ.). Από τον έλεγχο των μικροβιακών κινδύνων μέχρι την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μόλυνσης του προϊόντος με άλλα είδη κρέατος, τα εργαλεία και οι ειδικοί της Vikan είναι εδώ για να βοηθήσουν.

Όλες αυτές οι προκλήσεις αποτελούν κίνδυνο για την ποιότητα των τροφίμων, και πολλές για την ασφάλεια των τροφίμων, και οι δύο μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της επιχείρησης και να βλάψουν τη φήμη της μάρκας. Ευτυχώς, οι κίνδυνοι που ενέχουν, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, μπορούν να μειωθούν σημαντικά μέσω της κατάλληλης επιλογής, χρήσης και συντήρησης εξοπλισμού χειροκίνητου καθαρισμού.

Η χρωματική κωδικοποίηση και τα υγιεινά σχεδιασμένα εργαλεία καθαρισμού είναι απαραίτητα σε ένα περιβάλλον όπως το κρεοπωλείο.
Ο εξοπλισμός κοπής και επεξεργασίας κρέατος μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί μετά τη χρήση χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία.
Είναι σημαντικό τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται να είναι κατάλληλα για το σκοπό τους για την αποφυγή διασταυρούμενης μόλυνσης μεταξύ των χρήσεων.

Επιλέγοντας τα σωστά εργαλεία καθαρισμού

Πριν επιλέξετε ένα εργαλείο καθαρισμού, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.
Τα προϊόντα Vikan είναι ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία ακριβείας, καθιστώντας πολύ σημαντική την επιλογή του κατάλληλου εργαλείου για κάθε συγκεκριμένη εργασία.

Προτεινόμενα προϊόντα για εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος

Ο τομέας του κρέατος απαιτεί αυστηρή τήρηση των κανόνων και κανονισμών υγιεινής. Τα εργαλεία της Vikan είναι κατασκευασμένα από σκληρά, συμβατά υλικά όπως πολυπροπυλένιο και ανοξείδωτο χάλυβα. Σε αντίθεση με τα αφρώδες πλαστικό ή τα ξύλινα εργαλεία, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας έχουν λείες επιφάνειες για εύκολο καθάρισμα και καλύτερη υγιεινή.
Τα εργαλεία μας είναι σχεδιασμένα υγιεινά, γεγονός που τα καθιστά ευκολότερα στον καθαρισμό και λιγότερο πιθανό να φιλοξενήσουν βακτήρια.

Τα εργαλεία Vikan διατίθενται σε έως και δώδεκα χρώματα, καθιστώντας τα ιδανικά για ενσωμάτωση με σχέδια με χρωματική κωδικοποίηση. Η χρωματική κωδικοποίηση βοηθά στην πρόληψη της διασταυρούμενης μόλυνσης μεταξύ των ακατέργαστων και των τελικών προϊόντων, καθώς και στη διατήρηση του διαχωρισμού των αλλεργιογόνων.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της λειτουργίας σας, η Vikan διαθέτει τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να σας βοηθήσει να εκτελέσετε τα σχέδια χρωματικής κωδικοποίησης.

Tips and tricks 

Tips & Tricks_Brushes

Βούρτσες

  • Επιλέξτε βούρτσες καθαρισμού λεπτομερειών για καθαρισμό σε γωνίες και σχισμές. Έτσι αποτρέψτε τη συσσώρευση “βρωμιάς” .

 

  • Επιλέξτε βούρτσες με σκληρές τρίχες για να διευκολύνετε τη δράση πλυσίματος της επιφάνειας κατά την διαδικασία του καθαρισμού.

Tips & Tricks_Squeegees

Καθαριστήρες Δαπέδου

Επιλέξτε έναν καθαριστήρα δαπέδου που είναι κατάλληλα αποτελεσματικός, υγιεινά σχεδιασμένος και ανθεκτικός π.χ.

  • Οι καθαριστήρες με λεπίδες αφρού είναι πολύ αποτελεσματικοί στην αφαίρεση υγρών, όπως το αίμα ή η άλμη από τις επιφάνειες, Αλλά οι λεπίδες καθαρίζονται και απολυμαίνονται δύσκολα καθώς φθείρονται γρήγορα.

 

  • Ένα πλήρως καλουπωμένο μάκτρο μονής λεπίδας καθαρίζεται και απολυμαίνεται εύκολα και είναι πιο ανθεκτικό. Μπορεί επίσης να είναι καλύτερο από μια βούρτσα για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων από το δάπεδο όπως ο κιμάς, καθώς δεν “βουλώνει” .

Tips & Tricks_Scrapers

Ξύστρες

Οι ξύστρες, τα φτυάρια, οι μεζούρες και οι κάδοι θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά κατάλληλα συμβατά με τα τρόφιμα και να έχουν ειδικό χρώμα για μια ειδική εργασία, ανάλογα με την περίπτωση με βάση τον κίνδυνο, π.χ.

  • Μπλε για καθαρισμό επιφανειών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και Καφέ για καθαρισμό επιφανειών που δεν έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.
  • Πράσινο για περιοχές παραγωγής ωμού κρέατος και κίτρινο για περιοχές μεταποιημένων προϊόντων.

Tips & Tricks_Σφουγγάρια και τακάκια καθαρισμού

Σφουγγάρια και Pad καθαρισμού

  • Τα σφουγγάρια και τα Pad καθαρισμού είναι δύσκολο να απολυμανθούν μετά τη χρήση και θα πρέπει να απορρίπτονται αμέσως μετά τη χρήση.

 

Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη σας! Είμαστε πάντα δίπλα σας με αφοσίωση και επαγγελματισμό.

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι ακολουθήστε μας πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους!

Facebook

 Instagram

Σχετικά άρθρα

Επαγγελματικός καθαρισμός για όλους με το Uni Jr.

Επαγγελματικός καθαρισμός για όλους με το Uni Jr. Επαγγελματικός καθαρισμός για όλους Το Uni Junior είναι ένα πρακτικό , ελαφρύ και εξαιρετικά υγιεινό ημι-επαγγελματικό σύστημα που περιλαμβάνει τις καινοτομίες και…

Στυλό ελέγχου επιφανειών ATP και ALP.

Στυλό ελέγχου επιφανειών ATP και ALP. ATP TEST ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ Ο έλεγχος πραγματοποιείται με λουμινόμετρο το οποίο χρησιμοποιεί την μέθοδο της βιοφωταύγειας για την ανίχνευση υπολειμμάτων…