Μενού

Μειώστε το Κόστος της Καθαριότητας

Tip από την ecleaning συστήματα καθαρισμού-Μειώστε το Κόστος της Καθαριότητας!

Με την παρούσα ενότητα, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας, ορισμένους βασικούς και εύκολους  τρόπους για να μειώσετε από την μια το κόστος καθαρισμού και από την άλλη να αυξήσετε τα επίπεδα υγιεινής, στην επιχείρησή σας.

Συγκεκριμένα σας προτείνουμε:

 •  Έχετε το προσωπικό της καθαριότητας καλά εκπαιδευμένο, ώστε να γνωρίζει και να εφαρμόζει τους « βασικούς κανόνες» καθαρισμού, στην πράξη.
  Πχ. λανθασμένος είναι ο καθαρισμός των σκευών με κρύο  αντί με ζεστό νερό, και  το γρήγορο ξέπλυμα τους χωρίς να περιμένετε πρώτα να δράσει το καθαριστικό ή το απολυμαντικό.
 • Ακολουθείστε ένα γραπτό «πρόγραμμα καθαρισμού», στο οποίο αναφέρεται:
  α.    το αντικείμενο καθαρισμού (τι θα καθαρισθεί),  β.    την συχνότητα (κάθε πότε θα καθαρισθεί) , γ.    τις διαδικασίες (πως θα καθαρισθεί)    δ.  τα είδη καθαρισμού (τι  θα χρησιμοποιηθεί)
 • Φροντίστε για την «ορθή επιλογή των ειδών καθαρισμού», με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης σας. Πχ. Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος σακούλας απορριμμάτων, η οποία να ταιριάζει ακριβώς στους κάδους σας.
 • Χρησιμοποιείστε για οργανικούς και λιπαρούς ρύπους ισχυρά αλκαλικά καθαριστικά, αντί για ουδέτερα .
 • Προμηθευτείτε  προϊόντα  «επαγγελματικών προδιαγραφών», πχ. υπέρ  συμπυκνωμένα και ειδικά καθαριστικά που συνδυάζονται άριστα με αντίστοιχα απολυμαντικά, ώστε να έχετε  – όπου είναι εφικτό – καθαρισμό και απολύμανση σε μία φάση ή χαρτί υγείας επαγγελματικό  για τουαλέτες με μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
 • Ζητήστε και μελετήστε σχολαστικά τα «Τεχνικά Φυλλάδια» των προϊόντων που προμηθεύεστε, ώστε:
  α.    Να γνωρίζετε τον τρόπο χρήσης τους που συνιστά ο κατασκευαστής τους
  β.    Να έχετε ένα κοινό μέτρο σύγκρισης διαφορετικών προϊόντων
  γ.    Να ελέγχετε σωστά τα παραλαμβανόμενα προϊόντα
 • Σε μεσαίους και μεγάλους βιομηχανικούς χώρους, προτιμήστε τη χρήση «μηχανών καθαρισμού» όπως είναι οι αφροποιητές, οι μηχανές πλύσης και στέγνωσης δαπέδου, οι ηλεκτρικές σκούπες, τα μηχανοκίνητα σάρωθρα κλπ, που σας εξοικονομούν πολλές εργατοώρες προσωπικού.
 • Φροντίστε για την γρήγορη και άμεση «αναφορά των προβλημάτων» που προκύπτουν κατά τον καθαρισμό ή την απολύμανση, έτσι ώστε η ανταπόκριση να είναι έγκαιρη. Π.χ αδυναμία καθαρισμού συσκευαστικών μηχανών, ψυγείων, ισχυρών και λιπαρών ρύπων κλπ. Έτσι θα γλυτώσετε από την άσκοπη χρήση μην κατάλληλων απορρυπαντικών ή από μια λανθασμένης δοσολογία .
 • Τέλος, επιμεληθείτε από την εφαρμογή των «Κανόνων Ορθής Υγιεινής και Βιομηχανικής Πρακτικής» και εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα. Για τον σκοπό αυτό απευθυνθείτε σε εταιρείες που έχουν πιστοποιημένους συμβούλους στο HACCP που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.

Με την εφαρμογή των παραπάνω προτάσεων, να είστε σίγουροι ότι τελικά θα καταφέρετε να μειώσετε τα έξοδα καθαρισμού και να βελτιώσετε τα επίπεδα της υγιεινής στην επιχείρησή σας.

Σχετικά άρθρα

Επαγγελματικός καθαρισμός για όλους με το Uni Jr.

Επαγγελματικός καθαρισμός για όλους με το Uni Jr. Επαγγελματικός καθαρισμός για όλους Το Uni Junior είναι ένα πρακτικό , ελαφρύ και εξαιρετικά υγιεινό ημι-επαγγελματικό σύστημα που περιλαμβάνει τις καινοτομίες και…

Στυλό ελέγχου επιφανειών ATP και ALP.

Στυλό ελέγχου επιφανειών ATP και ALP. ATP TEST ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ Ο έλεγχος πραγματοποιείται με λουμινόμετρο το οποίο χρησιμοποιεί την μέθοδο της βιοφωταύγειας για την ανίχνευση υπολειμμάτων…